dinsdag 3 januari 2012

Top 10 Carevents 2011

1 24u. de Francorchamps/BAT Trackday/AMG Days/SuperstarSeries
De grote winnaar van 2011 is niet één evenement geworden. Het werd een hele week autogeweld op Francorchamps! Zondag begonnen we met de 24u. waar we onmiddellijk verwelkomd werden door de nieuwe Audi R8 GT Spider en de volledige line-up van de deelnemers...Maandag en dinsdag werd de paddock verder opgeruimd en mochten de BAT-deelnemers hun rondjes rijden. De 24u-deelnemers werden ingeladen, maar natuurlijk moesten ook "Red Pig" & "Son of Red Pig" hun AMG-platform verlaten, en daar waren we bij....
Woensdag en donderdag was het dan beurt aan de AMG-Days, met een overvloed aan SLS'en, E63's, SL65 Black Series, ...
En om in schoonheid af te sluiten was er op vrijdag nog de Italiaanse SuperstarSeries met o.a. de Maserati Quattroporte, Chrysler 300C SRT8, Audi RS4, Jaguar XFR, Mercedes C63 AMG, BMW M3, BMW 550i, Cadillac CTSV...
2 Geneva Carshow 2011
De winnaar van verleden jaar strandt dit jaar op een tweede plaats. Het werd een topdag, opnieuw werden heel wat premières voorgesteld, (Ferrari FF, Lamborghini Aventador, Jaguar XKRS, Morgan 3-wheeler , Pagani Huayra, ...) maar vooral de volkomen geschifte tuners (Fab Design, Lumma Design, MTM, SpeedArt, Brabus, ...) stalen de show.Toppers voor mij waren de Novitec Rosso GTO , Koeningsegg Agera R, Lexus LFA Nurburgring Edition, Bugatti Veyron Super Sport en natuurlijk de Invader L60!
Dit jaar bleven we er niet overnachten zoals verleden jaar, maar vlogen we 's avonds laat nog terug. Geen spots uit de stad dus, maar wel enkele leuke wagens in de garage, zoals de gele Ferrari 458 en een witte Audi R8 V10. (Volgend jaar komt er normaal geen Geneva-special, maar iets anders... Monaco, here I come?)
3 GranTurismo Events @ Spa-Francorchamps
Een regenachtige trackday op de derde plaats? Wtf?
De podiumplaats heeft dit event enkel en alleen aan 'Da Russians' te danken. Zo brachten ze o.a. een Mansory Cyrus en Sportec SPR1 mee! Ook de blauwe Audi RS6 en natuurlijk de zwarte Ferrari Enzo sprongen nogal in het oog.4 TAC-rally Tielt
GroupB's! Na enkele teleurstellende jaren was het deze keer wel prijs: De Slowly Sideways-club was op de afspraak met o.a. Ford RS200, Audi Quattro S1 en S2, Renault R5 Turbo, MG Metro 6R4, 2x Lancia Stratos , een Lancia 037 (yihaa!) en zelfs de ex-carlos Sainz Ford Focus WRC!
Daarnaast werd er natuurlijk ook nog de 'normale' rally gereden. En dat allemaal onder een stralende lentezon... Meer moet dat niet zijn!
5 SpaItalia
De place-to-be voor liefhebbers van Italiaanse wagens! Dit jaar stond DeTomaso in de kijker, maar ook de andere merken waren meer dan goed vertegenwoordigd. (Lancia Stratos-combo, Lambo-combo, ...)Het exclusieve feestje op zaterdagavond, met bijpassende supercar-parking, (Lamborghini LP640 Premier 4509!) en de 'mille virages' als afsluiter maakten dit evenement nog net iets spectaculairder.
6 Zoute GrandPrix
Onbetaalbare klassiekers in de Westhoek! En als kers op de taart heel wat moois op de dijk in Knokke, waaronder de nieuwe Lamborghini Aventador, Mercedes AMG SLS cabrio, Ferrari 458 Italia spider, Maserati MC Stradale en GranCabrio, enz.
7 Grand Prix de Bruxelles
Op de warmste dag van het jaar trokken we naar Brussel voor de 'Grand Prix de Bruxelles', een revival van de historic F1's rond het Atomium. Aan de start stonden de grote namen zoals Bugatti en Aston Martin, maar ook heel wat minder bekende merken zoals Alta, Amilcar, Riley, Ballot, ...
8 Spa Six Houres
Tja, naar goede gewoonte was het er weer een beetje over... Ontelbare en onbetaalbare klassiekers op de parking boven, nog 'onbetaalbaarderder' wagens op het circuit.
Maar ook de iets modernere klassiekers stonden er opnieuw te schitteren: een McLaren
MC4-12C op de parking, een McLaren F1 GTR op het circuit, om maar een voorbeeld te geven... Ferrari 330 GTO, Ferrari '57 TR met hardtop!, originele Shelby Cobra Daytona, originele Ford GT Roadster, ... te veel om op te noemen.
9 RMA Trackday
De RMA-trackday staat steeds garant voor topspots: Ferrari 458 Challenge, Porsche 997 GT2RS, Porsche 997 GT2, Porsche 996 GT2, Donkervoort D8GT Coupé,... 10 Racing Festival @ SpaLotus Cup (met de Evora GT4), Dutch SuperCar Challenge met o.a. de Dodge Viper & Marcos, maar ook heel wat leuks op de parking! (TVR Sagaris)

Geen opmerkingen: